Over ons

[bij·zon·der: ‘afwijkend van het gewone’] aldus van dale. het gewone, de standaard, gewoon standaard anders. dát is voor ons bijzonder


#glutenvrij #plantaardig #lokaalvlees # biologisch #suikervrij

‘Is het gebak zonder suiker? En welk type zuivel gebruik je? Komt het uit een pakje? En waar koop je je vlees in?’ Dit soort vragen zijn wij bij Bijzonder als heel normaal gaan zien. Want mensen willen nou eenmaal wéten wat ze in hun mondje stoppen, waar het vandaan komt en of het goed voor ze is. Óók tijdens een uitje buiten de deur. Gezond eten: een trend die zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld. Een trend die volgens mij blijvend is!

Dus bij Bijzonder geniet je van gerechten die gemaakt zijn vanuit een groot hart voor lekker eten. Voor gezond eten. Volgens mijn visie is dat alles zelf maken, heel veel groenten, een beetje vlees en vis, suikervrij, geen gluten en veel plantaardige ‘ zuivel’. Dat betekent dat vegetariërs en veganisten ons vaak bezoeken! En wij naast vegetarische en veganistische opties dus ook de mogelijkheid bieden aan vlees en vis liefhebbers om bij ons te komen eten. En dat allemaal biologisch en in onze eigen keuken bereid. Met een goed glas wijn of eigenwijs speciaal biertje maak je je avond bij ons compleet. Dus durf jij het aan? Even anders te gaan?

Wij zijn open voor lunch en diner. En serveren ontbijt* in het weekend. (*ontbijt vanaf april)

DINEREN PASSEND BIJ JOUW STEMMING
Wij hebben bij Bijzonder verschillende menu’s passend bij jouw mood. Jij kunt zelf kiezen tussen 3 of 4 gangen. Jij bepaalt hoeveel je wilt eten, wat je wilt eten en of je dit met je gezelschap wilt delen. Wil je je laten verrassen? Vergeet dan onze kaart en laat ons voor jou kiezen!

Easy Going 3 gangen voor €35,95
Adventurous 4 gangen voor €39,95

PS: wist je dat onze kaart eens per seizoen verandert? Klik hier voor een kijkje in ons menu.

Een groot hart voor lekker eten. Een passie voor avontuur en ontdekkingen. Een tikkeltje eigenwijs. Een gedreven persoonlijkheid en een enorme liefde voor gastronomie.


Ik ben Dimitra, de creatieve bedenker achter Bijzonder. Opgegroeid met een jongere zus in Geleen, waar twee culturen de woonkamer vulde. Want mijn mama kent haar roots in Griekenland. Als kind bracht ik dagelijks een bezoekje aan mijn ‘yiayia’. De oma die niets anders deed dan koken. De geur van specerijen en een warmende oven, lokte je via haar tuindeurtje naar binnen. Yiayia miste haar smaakvolle Griekse groenten, toch proefden wij dit niet in haar potjes en pannetjes.

Met een economische bril rolde ik na een bedrijfskundige studie in de consultancy. Hobbelend van project naar project maakte ik me wegwijs in de HR wereld. Iets waarvan ik genoot. Weliswaar ontbrak het aan echte passie voor dat vak. Want die passie bevond zich thuis in mijn eigen keuken achter mijn pannen. Die bevond zich tijdens mijn weekendbaantjes in verschillende horecazaken naast m’n drukke job. Die bevond zich elke keer weer op reis, op speurtocht naar de meest authentieke gezonde eettentjes. En de vele kookboeken die ik uitploos op zoek naar nieuwe receptjes. Een optelsom die uitmondde in Bijzonder.

VLAM IN DE PAN
Uiteraard schud ik niet zomaar die  receptjes uit mijn mouw. Dat heeft wel een kleine geschiedenis. Voordat ik Bijzonder open deed heb ik een half jaar gereisd in Zuid-Oost Azië. Bezinnen? Lef en vertrouwen vinden om daadwerkelijke dromen tot acties uit te zetten. Onzekerheden en risico’s een warm hart toedragen in plaats van een angstige blik toe werpen.

Na de reis heb ik een jaar een opleiding gevolgd in Haarlem, Vlam In De Pan. Een opleiding gericht op natuurlijk koken. Naast basistechnieken als snijden, blancheren, stomen etc. heeft Femke van den Heuvel een scala aan onderwerpen als macrobiotisch koken, de Ayurvedische keuken en de kunst van verschillende smaakcombinaties de revue laten passeren. Een rugzak vol dus, om te starten met dit Bijzonder avontuur. En inmiddels geef ik zelf les volgens onze visie.

Lijk het jou leuk om met mij de keuken in te duiken? Neem dan deel aan onze kookworkshops.

We gaan terug naar de oertijd. De tijd van de verzamelaar en jagers. Waar groenten nog aan de bomen of struiken groeiden en niet verstopt waren in zakjes. Waar vlees nog wild was en vrij van rare chemische 'hulpmiddelen'. Waar groenten de overhand hadden en vlees en vis een luxe was.


Pure en eerlijke producten. De producten die wij in  gebruiken zijn zo veel mogelijk afkomstig van lokale boeren en handelaren. Vers van de pers en weinig voedselkilometers. Bovendien worden de producten met liefde behandeld en tonen de handelaren passie voor het vak.
Onze aandacht gaat zo veel mogelijk uit naar een eerlijke teelt met een duurzaam karakter.

Bij Bijzonder kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Onze trots is ons huisgemaakte brood. Écht even komen proberen!

Ik werk veel samen met partners die dezelfde of een soortgelijke visie dragen als ik. Zij vertalen dit op hun manier naar hun eigen concept. Inspiratie opdoen of gewoon nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje op hun website of vraag bij Bijzonder om meer informatie.


VLAM IN DE PAN I KOKSOPLEIDING HAARLEM
www.vlamindepan.nl

VOEDINGSCOACHES EN/OF -BEGELEIDING
www.innerfresh.nl
www.cureforlife.eu
www.how2behealthy.nl
www.eetbeweegontspan.nl

SPORT EN ONTSPANNING
www.sportspecific.nl
www.eetbeweegontspan.nl

INSPIRATIE
healthastic

ETEN IN MAASTRICHT
Les Tables

MAASTRICHT
Maastricht Bereikbaar